Kleding kopen kan een uitdaging zijn, vooral als je het perfecte kledingstuk wilt vinden dat bij jouw figuur past. Er zijn verschillende kledingstukken en stijlen die bij jouw figuur passen. Als je weet welke stijl bij je past, kun je makkelijker uitkiezen welke kleding je wilt dragen. In deze blog delen we daarom waar je op moet letten.

Het vinden van de juiste kleding die bij je figuur past, is niet altijd gemakkelijk. Veel vrouwen hebben moeite om de juiste stijl en maat te vinden die bij hen past. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige richtlijnen die je kunt volgen om te bepalen welke kleding bij je figuur past. Het vrouwelijke figuur is onder te verdelen in enkele categorieën:

Appelfiguur

Als je een appelfiguur hebt, wil je je bovenlichaam accentueren en je heupen verhullen. Kies voor A-lijn rokken en jurken en tops met een V-hals. Vermijd te strakke broeken en tops en ga voor wijdere modellen die meer ruimte bieden.

Perenfiguur

Als je een perenfiguur hebt wil je je bovenlichaam verhullen en je heupen accentueren. Kies voor A-lijn rokken en jurken en tops met een ronde hals. Vermijd strakke tops en broeken en ga voor meer wijde modellen.

Zandloper

Als je een zandloper-figuur hebt, wil je je boven- en onderlichaam in balans brengen. Kies voor tops en jurken met een ronde hals en een nauwe taille. Vermijd te strakke tops en ga voor meer losse modellen.

Rechthoekig figuur

Als je een rechthoekig figuur hebt, wil je meer rondingen creëren. Kies voor tops met een V-hals en een nauwe taille, A-lijn rokken en jurken. Vermijd brede modellen en ga voor meer getailleerde stijlen.

Overige aandachtspunten

Ook je atletische gesteldheid zijn van invloed op je figuur. Als je een fijn figuur hebt passen kledingstukken met een riem of een ander accent aan de taille goed bij jou. Denk aan A-lijn jurken, getailleerde blouses en broeken met wijde pijpen. Dit accentueert je smalle taille en lijnen. Je kunt ook kiezen voor kledingstukken met verticale strepen, want die lijnen helpen je lijnen langer te laten lijken.

Als je een voller figuur hebt, kun je kleding kiezen die je lichaam geaccentueerd en je silhouet omsluit. Kies voor kledingstukken met een diepe V-hals, een taillelijn of een knoopdetail. Blouses met wijde mouwen zijn ook een goede optie voor een vollere figuur. Vermijd te strakke kleding, want dat maakt je lichaam alleen maar groter.

Als je een atletisch figuur hebt, passen kledingstukken met een losse pasvorm bij jou. Denk aan losse T-shirts, korte jassen, brede broeken en lange rokken. Je kunt ook kiezen voor kledingstukken met kleurrijke prints om je figuur te accentueren.

Kies voor kledingstukken die comfortabel zitten en je persoonlijke stijl weerspiegelen. Als je de juiste kleding hebt gevonden die bij je figuur past, zul je je er zelfverzekerder en comfortabeler in voelen.

Pin It