Een gala is een formeel evenement waarbij zowel vrouwen als mannen zich stijlvol en chic moeten kleden. Het is belangrijk om de juiste schoenen te dragen die bij de gelegenheid en je outfit passen. In deze blog bespreken we enkele schoenen die je kunt dragen naar een gala, zowel voor mannen en voor vrouwen.

Als je naar een gala gaat is het belangrijk om de juiste schoenen te dragen. Het is een formele, maar feestelijke gelegenheid waar je je beste beentje voor wilt zetten. Enerzijds wil je er stijlvol en chique uitzien maar aan de andere kant wil je ook comfortabel kunnen dansen. Dit maakt het lastig om te bepalen welke schoenen je aan moet doen, met name voor vrouwen. Benieuwd welke schoenen je het beste kunt dragen voor een onvergetelijke avond (zonder blaren)? Lees dan zeker door!

Galaschoenen voor vrouwen

Zoals gezegd is het voor vrouwen het lastigst om galaschoenen te vinden waar je de hele avond comfortabel op kunt blijven lopen en dansen. Bij menig gala zul je daarom na een paar uur groepen vrouwen met blote voeten zien zitten om hun voeten te ontzien. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste schoenen kiest. De meest populaire keuzes bij vrouwen voor een gala zijn pumps en hoge hakken. Als je een lange jurk draagt, kun je kiezen voor een elegante hak van medium tot hoog. Als je een broek of rok draagt, kun je kiezen voor een medium- of een lage hak. Uiteraard is het hierbij ook van belang hoe ervaren je bent in het lopen op hakken. Is dit nieuw voor je? Kies dan voor pumps met een blok- of sleehak. Deze bieden veel meer steun dan de smalle hakken die je bijvoorbeeld ziet bij hoge hakken. Deze laatste zijn dan ook alleen geschikt voor dames die ervaren zijn in het lopen (en dansen) op hakken.

Uiteraard kun je ook gewoon een tweede paar schoenen meenemen; een sierlijke hoge hak voor de fotoshoot en een lage hak om op te dansen. Wissel van schoenen ergens halverwege de avond en je zult gegarandeerd meer comfort ervaren dan de dames die de hele avond met één paar moeten doen.

Tips voor degenen die nog nooit op hakken hebben gelopen

Als je nog nooit op hakken hebt gelopen is het raadzaam om te oefenen voordat het gala plaatsvindt. Draag de schoenen rond het huis of op een rustige locatie om te wennen aan het dragen van hakken. Het is ook aan te raden om comfortabele hakken te kiezen en extra inlegzolen te gebruiken voor extra ondersteuning en comfort. Als je hakken te hoog zijn en je onzeker bent kun je ook kiezen voor een lagere hak of een platte schoen. Uiteindelijk gaat het erom dat je een fijne avond hebt en ook platte schoenen kunnen er chique uitzien.

Galaschoenen voor mannen

Voor mannen is het stukken makkelijker om galaschoenen te vinden. Het belangrijkst is dat de schoenen bij het pak passen. Kies voor formele schoenen zoals Oxfords, derbies of loafers. Qua kleur zit je goed met bruin of zwart. Zorg dat de kleur van je schoenen altijd overeenkomt met de kleur van je riem voor een strak uiterlijk. Zorg er tenslotte voor dat de schoenen schoon en glanzend zijn.

Samenvattend is het belangrijk om de juiste schoenen te dragen naar een gala om er stijlvol en chic uit te zien. Of je nu voor hakken of platte schoenen gaat, zorg ervoor dat ze bij je outfit passen en comfortabel zijn om te dragen.

Pin It