Interieurtrends zijn altijd in beweging en veranderen met de tijd. Benieuwd welke interieurstijlen je in 2023 veel aan zult treffen? Als we de lijnen van 2022 doortrekken kunnen we een goede voorspelling maken van de populaire stijlen in 2023. In deze blog delen we daarom een overzicht van de verwachte trends in 2023.

Met de opkomst van technologie en veranderende levensstijlen is de wereld van interieurontwerp de afgelopen jaren steeds meer veranderd. In 2023 zal het interieurontwerp nog verder evolueren, met nieuwe trends die zich ontwikkelen op basis van veranderende trends in de samenleving. Deze nieuwe interieurtrends zullen gericht zijn op duurzaamheid, verbondenheid en comfort. Er zullen veel opties zijn voor consumenten om de perfecte inrichting te creëren die past bij hun persoonlijke levensstijl, behoeften en smaak.

Biologische materialen

Eén van de trends in 2023 zijn biologische materialen. Deze materialen zijn duurzaam en worden gemaakt van gerecyclede materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, bamboe en gerecycled textiel. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook stijlvol en kunnen een echte blikvanger in je interieur zijn.

Aziatische invloeden

Aziatische invloeden zijn populair in interieurdesign omdat ze een unieke, rustige sfeer creëren die perfect is voor moderne en klassieke interieurs. In 2023 zullen we deze invloeden nog vaker terug gaan zien in huis. Aziatische stijlen zijn vaak minimalistisch maar toch warm, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van een ontspannen ruimte waar mensen zich thuis voelen. Aziatische meubels en accessoires zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan, waardoor ze perfect passen bij een rustige, natuurlijke omgeving. Het is dan ook een geweldige manier om een kalme, rustige sfeer te creëren in huis.

Scandinavisch design

Scandinavisch design is al een tijdje populair en dat zal ook in 2023 nog steeds het geval zijn. Scandinavisch design is minimalistisch en eenvoudig en heeft een warme, huiselijke sfeer. De meubels zijn meestal van lichte houtsoorten en de kleuren zijn rustig. Zeker in combinatie met Aziatische invloeden kan het een prachtig en strak eindresultaat opleveren.

Persoonlijk

Woningen zullen in 2023 tenslotte steeds persoonlijker worden ingericht. Hiermee bedoelen we dat bijvoorbeeld reisfoto’s en souvenirs een grotere rol gaan spelen in het interieur. Denk aan wanddecoratie, zoals foto’s op canvas, of fotobehang met een foto die je zelf gemaakt hebt. Reizen die mensen gemaakt hebben zullen meer terug te zien in interieurs, evenals hobby’s en andere interesses waardoor een woning het karakter van de bewoner helemaal overneemt.

Met deze trends voor 2023 kun je je interieur een stijlvolle en moderne look geven. Kies wat bij je past en maak je interieur een unieke plek waar je je thuis voelt.

Pin It