De business casual dresscode is een stijlvolle en comfortabele manier van kleden die steeds populairder wordt in de zakelijke wereld. Het is een goede optie voor bedrijven die formele kleding niet verplicht stellen, maar die toch een zekere mate van professionalisme willen uitstralen. Maar wat houdt de business casual dresscode nu precies in?

Business casual kleding is casual kleding met een zakelijk tintje. Dit betekent dat je kleding comfortabel en gemakkelijk zit, maar niet te casual is, zoals spijkerbroeken, shorts of t-shirts. De business casual dresscode is een kledingstijl die vooral veel wordt gebruikt in kantooromgevingen. Het is een stijl die geschikt is voor zakelijke evenementen maar die toch ook comfortabel aanvoelt. De business casual dresscode is een tussenweg tussen een formele en informele stijl. Hieronder staan enkele tips voor de business casual dresscode:

Voor mannen

De business casual stijl is één van de meest voorkomende stijlen voor mannen in kantooromgevingen. Zo creëer je deze stijl:

Broeken

Kies voor een nette, donkerkleurige broek, zoals een chino of een katoenen pantalon. Je kunt ook voor een donkere spijkerbroek gaan, mits deze niet gescheurd of gevlekt is.

Hemden

Een overhemd of een poloshirt in een nette kleur is geschikt voor de business casual dresscode. Zorg ervoor dat het overhemd gestreken is en dat het poloshirt niet verkreukeld of gescheurd is.

Schoenen

Kies voor een nette schoen, zoals een Oxford, Derby of loafers. Sportieve schoenen zijn niet geschikt voor de business casual dresscode.

Jasjes

Een sportjasje, een blazer of een jasje zijn geschikte keuzes voor de business casual dresscode. Het is belangrijk om een jasje te dragen voor een extra professionele uitstraling.

Accessoires

Accessoires zoals een horloge, stropdas of dasspeld zijn welkom bij de business casual dresscode. Zorg ervoor dat deze accessoires in stijl zijn en bij elkaar passen.

Voor vrouwen

Als je kiest voor een business casual look als vrouw, is het belangrijk om een balans te vinden tussen casual en formeel. Je wilt er netjes uitzien maar ook comfortabel en stijlvol. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste business casual look.

Jasjes

Kies voor een blazer of een jasje. Een blazer of een jasje is een must voor een business casual look. Kies een kleur die bij je andere kledingstukken past. Denk aan een neutrale kleur als grijs, zwart of navy.

Tops

Kies voor een dress shirt of een polo. Of je nu kiest voor een dress shirt of een polo, het is belangrijk dat je kledingstukken kiest die netjes en stijlvol zijn. Kies voor kleuren die passen bij je blazer.

Rok of pantalon

Kies voor een rok of een pantalon. Kies voor een rok of pantalon die netjes en stijlvol is. Kies voor een aansluitende pantalon of een rok die tot net boven de knie eindigt.

Schoenen

Comfortabele schoenen zijn een must voor een business casual look. Kies voor een paar nette laarzen of schoenen. Als je een rok draagt, kun je ook kiezen voor een paar lage hakken.

Accessoires

Een paar nette oorbellen of een ketting kunnen je look net dat beetje extra geven. Kies voor accessoires die passen bij je kledingstukken en die niet té opvallend zijn.

Kledingonderhoud

Het is belangrijk om er verzorgd uit te zien bij de business casual dresscode. Zorg ervoor dat je kleding gestreken is en dat er geen gaten, scheuren of vlekken zijn.

In het kort, de business casual dresscode is een stijlvolle en comfortabele manier van kleden die een zekere mate van professionalisme uitstraalt. Als je de business casual dresscode volgt, dan weet je zeker dat je er professioneel uitziet. Je kunt je kledingstijl aanpassen aan de situatie en het is een stijl die zowel comfortabel als stijlvol is. Kies voor nette broeken, hemden en schoenen en voeg eventueel een jasje of accessoires toe voor een extra professionele uitstraling. Zorg ervoor dat je kleding verzorgd en gestreken is voor het beste resultaat.

Pin It